Comencen les obres de rehabilitació energètica de l’edifici d’habitatges del carrer Hortes de Girona

Comencen les obres de rehabilitació energètica de l’edifici d’habitatges del carrer Hortes de Girona

Aprofitant que fa més d’una setmana que hem començat les obres de rehabilitació, des de INCOVI us volem presentar un projecte que resumeix molts dels conceptes que estem intentant impulsar darrerament: la sostenibilitat, l’eficiència energètica i la rehabilitació d’habitatges obsolets per reintroduir-los al mercat de lloguer. Es tracta del projecte de rehabilitació de façana i habitatges interiors d’un edifici situat al carrer Hortes de Girona, en ple barri vell de la ciutat.

l’edifici està situat al Barri Vell de Girona, al costat del Pont Eiffel

Prioritat: Reactivar el patrimoni obsolet

Tot i que l’objectiu inicial de la intervenció era solucionar els problemes que presentaven les façanes de l’edifici, es va plantejar el projecte com una oportunitat per poder llogar els habitatges existents que estaven desocupats a causa del seu estat de degradació. La reforma interior dels habitatges i l’actualització de les instal·lacions amb criteris d’eficiència energètica permetrà posar al mercat un producte de qualitat a un preu assequible en una ubicació excepcional.

La idea és que un cop acabades les obres els habitatges rehabilitats passin a formar part de la Xarxa d’habitatges sostenibles, un col·lectiu de propietaris i usuaris compromesos amb la promoció d’un parc d’habitatges sostenibles de lloguer a un preu just. La Xarxa atorgarà valor afegit a l’immoble i ajudarà a revalorar el patrimoni existent mitjançant la rehabilitació energètica dels habitatges.

Màxim estalvi energètic mitjançant mesures passives i actives

Amb l’objectiu d’aconseguir la màxima eficiència energètica  es realitzarà una remodelació integral dels habitatges que, entre d’altres coses, consistirà en la incorporació d’aïllament en les façanes, la substitució de fusteries o la resolució dels ponts tèrmics existents. També es planteja la incorporació de sistemes d’instal·lacions que permetin estalviar aigua i energia,  reduint les emissions de CO2 de l‘edifici. En el projecte s’han prioritzat els materials naturals o reciclats i la utilització de tècniques constructives que redueixin els residus i terminis d’execució de l’obra.

La millora dels sistemes passius de l’edifici (façanes, terres, finestres i proteccions solars) permetrà assolir el màxim confort tèrmic amb el mínim consum energètic. Si a això li sumem el bon assolellament i la ventilació natural creuada dels habitatges existents podem parlar d’un edifici que reduirà dràsticament la seva demanda energètica i les conseqüents emissions de CO2.

La utilització d’una bomba de calor per la generació d’aigua calenta sanitària que utilitza l’aire, considerat font renovable, permetrà aconseguir un estalvi del 75% d’energia respecte als sistemes tradicionals. La Incorporació de sistemes de reducció de cabal i estalvi d’aigua ( airejadors, reguladors de cabal i obertura en fred, inodors eficients, mecanismes de recirculació de aigua calenta, etc.) permetrà aconseguir un gran estalvi econòmic en l’ús de l’edifici.

Us deixem amb unes fotos de l’obra, en què es poden veure els primers treballs d’enderroc de la distribució actual dels habitatges i de reforç estructural dels forjats existents. En els propers mesos seguirem actualitzant la informació de l’obra.

el primer pas ha estat enderrocar els envans dels habitatges que es reformaran

reforç estructural del forjat superior de l’habitatge de planta tercera

reforç estructural complet de l’espai entre biguetes

reforç estructural de l’habitatge de planta entresòl a base de perfils metàl·lics

Si voleu convertir el vostre habitatge en una casa ecològica o simplement us esteu plantejant una millora de l’aïllament de façana, envieu un correu a info@incovi.com i us resoldrem qualsevol dubte que tingueu. Si voleu construir-vos una casa ecològica d’obra nova també ens podeu enviar un correu detallant el projecte que voleu dur a terme i us assessorarem en els millors sistemes a utilitzar.