L’Associació Eco8 Construcció Sostenible estrena nova web

L’Associació Eco8 Construcció Sostenible estrena nova web

Eco8 Construcció sostenible, associació sense ànim de lucre que té per objectiu la difusió per la sostenibilitat en la construcció, té un nou espai web on es poden consultar els principis del model Eco8 i seguir l’actualitat dels projectes que els estan aplicant. Des de INCOVI vam participar molt activament en la creació d’aquest nou segell  i som una de les entitats associades juntament amb CO2EN, MICALÓ-RAMIÓ y OBYCALL.

Què és el segell Eco8?

Eco8 és un model de certificació d’edificis que recull en 8 principis unes condicions que l’edifici haurà de complir per a considerar-se certificat. Aquests requisits del model Eco8 es divideixen en dos blocs, projecte i gestió, i es poden definir com a obligatoris (inexcusable compliment) o com a puntuables (opcional compliment).

Els requisits de projecte són tots aquells que s’aplicaran a l’edifici, considerant les seves característiques constructives, els sistemes, el disseny, la localització o altres, sempre relacionats amb la pròpia configuració de l’edifici en qüestió. Els requisits de gestió són aquells relacionats amb el funcionament de l’edifici i inclouen aspectes com el control i mesura dels consums d’energia i aigua, política de compra sostenible, neteja i desinfecció no contaminant, gestió i manteniment de piscines, treballadors de proximitat o promoció local, entre d’altres.

Eco8 està pensat com una eina assequible per promoure i certificar edificis responsables, innovadors i sostenibles. El seu funcionament és similar al d’altres segells d’arquitectura sostenible com LEED, BREEAM, PASSIVHAUS, MINERGIE O VERDE. La intenció del model és provocar un canvi de tendència i fomentar la construcció d’edificis més responsables amb el medi ambient.

Els primers edificis Eco8

El grau d’implicació d’INCOVI amb l’associació Eco8 sempre ha estat molt fort, i una prova d’això és que actualment estem executant l’obra del primer edifici d’habitatges realitzat d’acord amb el model Eco8, el projecte de rehabilitació integral de l’edifici de Jaume I 67 de Girona, que es convertirà en el primer edifici plurifamiliar privat amb classificació lletra A de la ciutat. L’èxit d’aquesta iniciativa ha provocat que recentment haguem engegat dos projectes similars que seguiran els mateixos principis: la rehabilitació energètica per a la creació de 3 eco-habitatges al carrer Sant Francesc i la rehabilitació integral de l’edifici d’habitatges modernista Casa Marull, del que hem completat recentment la primera fase de pre-vendes.

Per a nosaltres és molt important poder verificar i certificar la sostenibilitat dels nostres projectes a través del segell Eco8, ja que és una manera d’oferir als usuaris la garantia que viuran en un edifici construït amb criteris de responsabilitat. També creiem que l’èxit d’aquesta iniciativa pot tenir una influència positiva en la construcció dels edificis que formaran el futur parc immobiliari local.

Si voleu reduir el consum energètic dels vostres habitatges i convertir-los en cases ecològiques i eficients, envieu un correu a info@incovi.com i us resoldrem qualsevol dubte que tingueu. Si voleu construir-vos una casa ecològica d’obra nova també ens podeu enviar un correu detallant el projecte que voleu dur a terme i us assessorarem en els millors sistemes a utilitzar.