Tercera Fira Masies + sostenibles a Solsona el 26 i 27 d’octubre

Tercera Fira Masies + sostenibles a Solsona el 26 i 27 d’octubre

Aquest cap de setmana es celebra a Solsona la Tercera Fira Masies + sostenibles, especialitzada en l’autosuficiència de les masies, l’eficiència energètica, la rehabilitació i restauració, bioconstrucció, la salut de l’habitatge, la depuració de les aigües residuals, la gestió dels residus i la mobilitat sostenible.

Un esdeveniment que s’emmarca dins del projecte de Masies + Sostenibles, un projecte de cooperació interterritorial dels Grups d’Acció Local de Catalunya (LEADER), guanyador del primer premi de ciències ambientals de Catalunya en la categoria “Iniciativa Empresarial”. Una aposta d’intel·ligència col·lectiva de professionals, que posa en valor al projecte, al territori, al patrimoni arquitectònic com les masies i assentaments aïllats i sobretot a la població local.

L’àmbit d’actuació de Masies + Sostenibles està composta per 9 territoris Leader de les zones rurals de Catalunya: Alt Urgell – Cerdanya, Catalunya Central, Pallars – Ribagorça, Ripollès Ges Bisaura, Noguera – Segrià Nord, Garrigues, Priorat – Baix Camp,Ribera d’Ebre – Terra Alta i Baix Ebre i Montsià. En el següent mapa podeu veure l’àmbit d’actuació del projecte:

A la fira podreu trobar en un mateix espai propostes, solucions i novetats per aconseguir que la vostra masia sigui més eficient, a través de debats tècnics, mostra d’empreses del sector, tallers educatius infantils i per adults com exposicions, demostracions empresarials i excursions guiades pel territori de masies. En aquest link podreu descobrir el programa de la III Fira Masies  + sostenibles.

La inscripció és imprescindible i gratuïta per assistir a les conferències, als tallers d’adults i infantils i a la bicicletada amb burricleta (bici elèctrica). Cal formalitzar la vostra inscripció a través del formulari al web www.masiessostenibles.cat, o enviant un mail a celia@montanyanes.net, o bé trucant al tel. 973 481 644 (Laia Espasa)Per l’Espai Firal i les xerrades empresarials no cal inscripció prèvia.

Des de Incovi us recomanem que assistiu a aquesta Fira que té com a principals objectius tendir a la rehabilitació, sostenibilitat i autosuficiència dels habitatges i assentaments rurals aïllats, com les masies; mitjançant alternatives sostenibles i renovables, per tal d’afavorir la seva pervivència i millorar les condicions de vida dels seus habitants, d’acord amb les seves necessitats i comoditats actuals.