Vivim en una casa eficient? Anàlisi de les factures d’aigua d’un habitatge

Vivim en una casa eficient? Anàlisi de les factures d’aigua d’un habitatge

Avui acabem la sèrie d’articles dedicats a analitzar els consums de les nostres llars amb la factura de l’aigua. El preu del litre d’aigua varia segons la zona i el municipi en què ens trobem i, com que en el nostre país l’aigua està molt subvencionada, paguem molt menys del què ens tocaria pels m3 consumits.

La tendència, però, és d’anar pujant el preu de l’aigua progressivament, per tant, és important que coneixem si fem un ús responsable de l’aigua en les nostres llars. A continuació us adjunto una factura tipus d’aigua amb el consum de m3 que heu d’agafar de referència destacat en groc.

Metodologia per analitzar la factura de l’aigua

Per conèixer el consum d’aigua (CA), preneu com a dada base el consum total facturat (en m3) al llarg de l’any (CTf) i dividiu-lo per 365 dies i pel nombre de persones (n) que viuen a l’habitatge. Després, haurem de multiplicar el resultat per 1000 a fi de transformar els m3 en litres.

Bé, espero que aquesta sèrie d’articles us hagi estat útil. Us adjuntem l’enllaç als altres posts on analitzàvem les factures de gas i electricitat:

Vivim en una casa eficient? Anàlisi de les factures de gas d’un habitatge

Vivim en una casa eficient? Anàlisi de les factures d’electricitat d’un habitatge

Si voleu reduir el consum energètic o d’aigua dels vostres habitatges i convertir-los en cases ecològiques i eficients, envieu un correu a info@incovi.com i us resoldrem qualsevol dubte que tingueu. Si voleu construir-vos una casa ecològica d’obra nova també ens podeu enviar un correu detallant el projecte que voleu dur a terme i us assessorarem en els millors sistemes a utilitzar.