Vivim en una casa eficient? Anàlisi de les factures d’electricitat d’un habitatge

Vivim en una casa eficient? Anàlisi de les factures d’electricitat d’un habitatge

En un post anterior titulat Vivim en una casa eficient? Anàlisi de les factures de Gas d’un habitatge vam analitzar les factures derivades de la climatització dels nostres habitatges per saber si tenim una casa que gasta poc o molt. Avui ens centrarem en les factures d’electricitat, un consum que tendeix a augmentar exponencialment, ja que cada cop utilitzem més aparells elèctrics a les nostres llars. A continuació us adjunto una factura elèctrica tipus, o com és coneix popularment, la factura de la llum. En groc trobareu destacat el valor que heu d’agafar de referència, en kwh.

Metodologia per analitzar la factura de l’electricitat

Per obtenir el consum d’electricitat (CE), preneu com a dada base el consum total facturat (en KWh) al llarg de l’any (CTf) i dividiu-lo per 365 dies i pel nombre de persones (n) que viuen a l’habitatge. Com que és més rendible optar per una estructura de consum que tendeixi cap a l’eficiència energètica, a l’hora d’establir uns intervals he descartat l’existència d’aire condicionat i aquelles aplicacions que no siguin específicament elèctriques, com l’escalfador d’aigua calenta sanitària, la calefacció o la cuina.

Gran part del consum elèctric està relacionat amb l’ús dels electrodomèstics, per tant, és important saber quin consum tenen els aparells més que més habitualment trobem en els nostres habitatges. Us adjunto a continuació un gràfic de l‘IDAE (Instituto para la Diversificacion y Ahorro de la Energía) on podem veure quins electrodomèstics tenen un consum més alt en un habitatge tipus a Espanya.

El següent post els dedicarem a donar les eines per avaluar els consums d’aigua, així que aneu preparant les factures! Si voleu convertir el vostre habitatge en una casa ecològica i més eficient envieu un correu a info@incovi.com i us resoldrem qualsevol dubte que tingueu. Si voleu construir-vos una casa ecològica d’obra nova també ens podeu enviar un correu detallant el projecte que voleu dur a terme i us assessorarem en els millors sistemes a utilitzar.